Home / Tips / Tips om sieraden schoon te maken

Tips om sieraden schoon te maken

In mijn vorige artikel vertelde ik al dat ik erg van klassieke sieraden hou. En mijn sieraden zijn vooral zilver, goud en hebben steentjes er in. En omdat alle sieraden het zo nu en dan fijn vinden om even te worden gepoetst, heb ik vandaag tips om je sieraden schoon te maken. Tips voor zilver, goud en voor sieraden met stenen.

Tip voor gouden sieraden

 tips
Bier
Laat je gouden sieraden weer stralen door een beetje bier over een theedoek te gieten en dit zachtjes over het sieraad te wrijven. Daarna droog je het af met een schone theedoek. En je sieraad is weer klaar om gedragen te worden!

Tip voor zilveren sieraden

tips

Tandpasta
Doe een klein beetje tandpasta op een oude tandenborstel en wrijf dit over je zilveren sieraden. Je schuurt heel lichtjes de oxidatie van het zilver af. Spoel zodra je klaar bent de ring goed af zodat er nergens meer tandpasta zit en maak hem goed droog. Je sieraad zal weer helemaal nieuw lijken!

Aluminiumfolie
Bekleed een kommetje met aluminiumfolie en vul hem met heet water en een eetlepel bleekvrij waspoeder. Laat je sieraden een paar minuten weken in het water en spoel het daarna af. Maak je sieraad droog met een schone zachte doek en laat verder nog even goed drogen aan de lucht. Wanneer je sieraad helemaal droog is zal die weer prachtig glimmen.

Tip voor sieraden met stenen

tips
Bruisend mineraalwater

Week je sieraden met diamanten, robijnen, saffieren en smaragden in een glas mineraalwater. Laat het een nachtje staan en de stenen glimmen weer zoals ze horen te glimmen! Zorg wel dat je geen sieraden in het water legt met stenen die gelijmd zijn. Door het weken in water kan de lijm loslaten en dat zou zonde zijn!

Dit zijn mijn tips om sieraden schoon te maken, nu is het jouw beurt! Wat is jouw ultieme tip om sieraden te schoon te maken?

Liefs, Lotte ♥