Home / Events / Swan Market | Meet new shops!

Swan Market | Meet new shops!

Afgelopen zondag was ik te vinden in Utrecht op de Swan Market. De wát? Als je de Swan Market nog niet kent, lees dan zéker dit artikel! Ken je dit leuke evenement wel al? Ook dan raad ik je aan verder te lezen, want ik heb kennis gemaakt met héle toffe shops!

Swan Market is een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan het grotere publiek willen tonen. Dit uit zich in een lifestyle markt waar een erg divers creatief aanbod te vinden is. Handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market. Naast al het shop-plezier word je verwend met (h)eerlijke eten & drinken, aangeboden door authentieke food trucks en live muziek van opkomende tot gerenommeerde artiesten. Verder is er ook genoeg leuks te doen voor de kleine Swanners!

Kortom, we staan voor een creatieve off-line marktplaats, inspirerende omgeving en leuke (mid)dag uit!

Dit is wat je kunt lezen op de website van de Swan Market. De afgelopen zondag ging ik voor het eerst naar zo’n markt en dit keer was de locatie Utrecht op het Vredenburgplein. Meer dan de informatie van hierboven en wat sfeerfoto’s had ik niet, dus voor mij was het één grote verrassing!

Swan Market Utrecht Mei 20161Ik zal jullie eerlijk vertellen wat ik van de markt vond en dat betekent dat ik toen ik aankwam best teleurgesteld was. Ik had namelijk verwacht dat het plein overvol zou staan met minimaal honderd kramen en ook had ik verwacht dat er zoveel mensen zouden zijn dat lopen moeilijk werd. Dat laatste was niet zo, gelukkig, dus we vonden snel een plekje om even wat te drinken en wat te eten uit een mooie kraam met allerlei Turkse lekkernijen.

Toen we eenmaal zaten, ik was trouwens met mijn moeder (het was ook moederdag, dus een super leuk uitje), konden we lekker rondkijken en sprak ik uit dat ik er toch wat anders van verwacht had. Natuurlijk lieten we de pret niet drukken, want veel is niet altijd beter en een eerste indruk kan de verkeerde zijn!

Dat mijn eerste indruk niet klopte, bleek al snel toen we tussen de kraampjes door gingen wandelen. Er waren ontzettend mooie kramen, maar wel de helft van wat ik verwacht had. Mijn idee was om de hele dag daar te besteden, maar na 2 uurtjes waren we wel klaar. Dit vond ik dus erg jammer, maar de kramen zelf vond ik super! En, er was héél lekker eten, drinken en ijs!

Jewels United

Swan Market Utrecht Mei 20163

De spullen van de foto hierboven komen uit de shop van Jewels United, die je misschien kent via hier! Jewels United wordt gerund door Mijke en dat doet ze met passie. De sieraden worden met de hand gemaakt en ook de lederen armband zoals je rechtsboven ziet is helemaal handmade. Het leer wordt op maat gesneden, de kleuren worden persoonlijk bij elkaar gezocht en dan komt er zoiets moois uit!

Bij Jewels United vind je vooral bredere armbanden, maar ook mooie kralenarmbandjes en bijvoorbeeld mooie oorbellen. Wat ook fijn is, is dat er gebruik gemaakt wordt van zilver, rosegoud en geelgoud. Voor ieder wat wils dus! Ga je snel naar de online shop van Jewels United om een mooie armband te kopen? Misschien heb je nog wel een cadeau nodig voor vaderdag, ook dan kun je bij Jewels United terecht. Happy shopping!

By Caitlin

Swan Market Utrecht Mei 20166

By Caitlin kende ik nog niet voordat ik naar de Swan Market geweest was, maar vanaf het eerste moment dat ik de mooie spulletjes zag, hadden ze er een fan bij! By Caitlin had een heel mooie en grote kraam, met super leuke spulletjes! Je kunt in de shop terecht voor happy message pills, leuke shirts, wenskaarten, haarelastieken, canvas tassen (héle toffe), metallic tattoos en natuurlijk sieraden!

Op de markt leerde ik Caitlin kennen, de eigenaresse van haar gelijknamige shop By Caitlin. Zij kwam op me over als een heel vrolijk persoon die vol passie bezig is met het blij maken van mensen door haar spulletjes. Dat lukte goed, hoor! Er waren ontelbaar veel ringetjes in zilver, rose- en goudkleur, heel veel leuke oorbellen, kettingen, armbanden…

Ik wist van gekkigheid niet wat ik wilde kopen, want iets kopen wilde ik zeker! Tot mijn oog viel op een heel schattig, minimalistisch ringetje met een fiets. Ik heb een portemonneetje met fietsen erop en sindsdien ben ik verzot op een simpel fietsje dat verwerkt is in sieraden of accessoires. Dit fietsringetje spotte ik in het zilver, maar ik wilde liever een rosekleurige. Helaas was die er niet in mijn maat en omdat de zilveren wel goed paste, kreeg ik die zomaar mee! Super lief! Natuurlijk gaan jullie daar meer over lezen in een volgende blog, dus zien we je terug?

May-Li Jewels

Swan Market Utrecht Mei 20162

Cactussen, we love it! Meer over cactussen lees je trouwens in de blog van Eva! Ook May-Li Jewels houdt van cactussen, zoals je hierboven ziet! De leuke cactusjes stonden tussen mooie zilveren en gouden minimalistische sieraden. Refined Jewellery, zo noemt het merk het zelf!

Ik was verliefd op de mooie armbanden, ringetjes én op het visitekaartje. Super mooie kleuren en een simpel, maar tof logo. De eigenaresse van May-Li vertelde me dat ze nog bezig zijn met een webshop, dus houd ze alvast in de gaten via hun Facebookpagina! Wedden dat je ook verliefd wordt?

Klei & Zij

Swan Market Utrecht Mei 2016

De spullen die je hierboven ziet, heb je ook in de slider op de homepage al kunnen bewonderen. De sieraden zijn van Klei & Zij, een heel leuk merk van een moeder en dochter. Samen maken zij kunst van keramiek, waaronder beelden, schalen, theepotten, sieraden en accessoires! Alles is handgemaakt en daarom dus volledig uniek: how nice?!

Wat ik vooral leuk vind aan de sieraden, is dat je niet zo snel ziet dat het echt keramiek is. Ik pakte bijvoorbeeld een kettinkje op, waarvan het bovenste deel keramiek leek te zijn en het onderste een stukje leder, maar het was helemaal keramiek! Er zijn heel gave dingen mee te maken en alles wordt zorgvuldig ontworpen. Het is zeker de moeite waard om eens op hun website te kijken en misschien ook wel hun atelier in Dordrecht te bezoeken!

My Treasure Hunts

Swan Market Utrecht Mei 20164

Bij dit kraampje was het hartstikke druk! Ik had natuurlijk aan de eigenaresse van My Treasure Hunts gevraagd of ik een foto mocht maken voor op de website, maar dat ging nog niet zo makkelijk. De mensen waren heel enthousiast aan het kijken bij het kraampje en dát snap ik wel! Het was mooi wit en lichte kleuren en dat werd afgewisseld door hele zomerse en kleurrijke items.

Bij My Treasure Hunts kun je natuurijk shoppen voor mooie sieraden, maar ook hoeden, accessoires en kleding kun je vinden bij deze leuke shop. Zij verkopen niet alleen op de website, ook op markten en in winkels. Ben je benieuwd? Neem dan eens een kijkje op hun website!

Naked Design

Swan Market Utrecht Mei 20165

De laatste héle toffe shop die ik aan jullie wil voorstellen, is Naked Design. Deze winkel ken je vast wel via Lotte van Make Up Junkie, of via deze blog die zij voor Lady Jewelry schreef over een toffe ketting van Naked Design. Lotte is in het bezit van een heel vette ketting van Naked Design met de tekst tuttebel. Ik vind vooral de teksten tof: holy shit, woke up like this, tuthola, WTF, kak en pollewop zijn een paar leuke voorbeelden!

Eigenaresse Marloes vertelde dat zij jaren geleden een ketting voor zichzelf maakte met een lasercutter met een maffe tekst en dat daar zulke leuke reacties op kwamen, dat ze na die ene ketting inmiddels tienduizenden kettingen heeft gemaakt. Wauw! Wil je meer zien? Kijk dan even op de website van Naked Design!

 

Dat was het dan, welke shop is jouw favoriet?
Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en zie ik jullie op een volgende markt!

Love, Joy

Deze post is niet gesponsord, maar uit volledig enthousiasme geschreven!

2 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.