Home / Favorieten / Soft & Silver Bracelet | DIY with Busy Beads

Soft & Silver Bracelet | DIY with Busy Beads

Hey girls!

Vandaag gaan we beginnen met een leuke rubriek die jullie vaker zullen gaan zien. Ik, Joy, houd namelijk heel erg van het maken van sieraden en andere creatieve dingen. Door mijn werk heb ik daar niet al te veel tijd voor, maar ik máák er graag wél tijd voor. Samen met Busy Beads, een heel leuke webshop met ontelbaar veel kralen en andere toffe dingen om sieraden mee te maken, gaan wij leuke DIY’s en inspiratie verzorgen. Lady Jewelry x Busy Beads, dus! ZO LEUK! Vandaag beginnen we met een DIY die iedereen mee kan doen! Kijk je mee?

Natuurlijk is het het belangrijkste om te beginnen met het vinden van al je juiste producten. Hieronder heb ik neergezet wat je moet hebben.


collage-busy-beads-lady-jewelry-diy

busy-beads-collage-diy155370351-2

1 x Rol transparante elastiek

STAP 1: Dit heb je nodig om je armband aan te gaan rijgen. Zoek het beginnetje en maak je klaar om te gaan rijgen!

 

 

 

 

 


 

154718059
20 – 40 x Bicone kraal 4 mm white 

STAP 2: Begin eerst met het aanrijgen van deze kralen. Als je kleine polsen hebt, is het genoeg om er nu 10-15 om te doen, maar voor de zekerheid kun je er altijd meer aan rijgen. Dadelijk maken we het rondje af door er weer hetzelfde aantal aan te rijgen, dus neem er niet meer dan de helft van het aantal kralen dat je hiervan hebt. Zo komt de knoop mooi in het midden onder je pols als je de armband om hebt.

Mijn pols is 14,5 cm en ik heb in totaal 22 Bicone Kraal 4 mm gebruikt.

 

 


 

3110991833 x DQ Metaal Tube Vierkant Silver 

STAP 3: Rijg na de Bicone kralen nu 1 DQ Metaal Tube Vierkant aan je draadje. Zometeen heb je er nog een nodig voor aan de andere kant én op het einde nog een laatste om je knoopje onder te verbergen.

 

 

 

 

 


 

215478461-2
2 x Ovalen Glaskraal 8 x 6 mm Wit

STAP 4: Nu 1 x deze aan je draad, heel simpel!

 

 

 

 

 

 


 

1547628892 x Rondelle Kraal 6 x 4 mm diamond

STAP 5: We gaan nu 1 x deze facetkraal aan de draad rijgen. Deze kleur vinden we mooi in contrast met de witte ovalen glaskraal. Wat vind jij? 🙂

 

 

 

 

 

 


 

3110993492 x DQ Metaal Kraal Spacer Ring Zilver

STAP 6: Omdat ik het een mooi detail vond, heb ik tussen de facetkralen een mooie spacer kraal geplaatst. Gebruik er nu dus eentje om aan je draad te doen.

 

 

 

 

 

 


 

3020341131 x Bohemian Bedel Druppelvorm Zilver

1  x Buigring 4 mm Zilver

STAP 7: Buig het buigrinetje iets open en maak de bedel hieraan vast. Knijp de buigring weer vast (dit gaat gewoon met je vingers) en rijg dit naast de spacer kraal.

 

 

 

 

 


 

1547564632 x Rondelle Kraal 6 x 4 mm Crystal

STAP 8: Zoals ik al zei kwamen de spacer kralen tussen twee facetkralen, dus nu is het tijd voor 1 stuk van deze mooie kristalkleurige kraal.

 

 

 

 

 

 


 

175685429

1 x Fashion facet kraal ovaal opaque white

STAP 9: Om je armband op te laten vallen, gebruik je deze mooie grote kraal in het midden.

 

 

 

 

 

 

Nu ga je verder door STAP 8, STAP 6, STAP 5, STAP 4, STAP 3 en STAP 2 te herhalen. In de volgorde die ik net vertelde en door STAP 7 over te slaan! Lekker achterstevoren weer terug werken.

Bepaal zelf de maat door even om je pols te meten, is het te groot? Haal dan wat Bicone kraaltjes weg. Is het nog wat klein? Dan voeg je er gewoon wat toe, tot de maat voor jou goed is. Zorg wel dat je aan beide kanten evenveel toevoegt/weghaalt, want we gaan nu eindigen met de ‘knoopkraal’.

Is de maat goed? Dan neem je de laatste DQ Metaal Tube Vierkant erbij. Rijg deze kraal aan je draad en ga een knoopje maken. Maak minimaal 5 knoopjes, die je heel strak aantrekt. Je kunt het eventueel nog verder vastzetten door een drupje secondelijm toe te voegen, maar dit elastiek blijft goed zitten. Klaar? Duw dan de knoop in de vierkanten kraal en KLAAR!

 

Hoe is jouw armband gelukt? Heb je dezelfde kleuren gekozen als ik of ben je voor andere kleuren gegaan?
Shop jouw kralen NU bij BusyBeads.nl!

XOXO Joy

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.