Home / Tips / Return to Sender | Set armbandjes uit Kenia

Return to Sender | Set armbandjes uit Kenia

Sieraden kopen en een ander helpen, met Return to Sender kan dit! Een tijdje terug kreeg ik een setje armbanden gemaakt door vrouwen uit Kenia. Het leek mij leuk om jullie vandaag wat meer te vertellen over deze armbanden en over de organisatie.

De organisatie

Return to Sender is een initiatief van Katja Schuurman, Tessa Vos en Maarten van Huijstee. Het doel van Return to Sender is om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van armoede in de wereld. Maar wel op een manier die andere inspireert om op eigen wijze goed te doen. Bij Return to Sender geloven ze dat armoede in de armste regio’s van de wereld kan bestreden worden door ontwikkeling van de lokale economie. En dat je met eerlijke handel een duurzame economische ontwikkeling kan behalen.

De handel die er wordt bedreven staat voorop! Hoe meer handel, hoe meer mensen er aan het werk kunnen en des te groter de bijdrage die er wordt geleverd aan armoede bestrijding. Om er voor te zorgen dat deze handel een duurzame bijdrage levert, wilt Return to Sender dat de handel voldoet aan de voorwaarde van ‘Fair Ondernemerschap’. Dit zijn voorwaarden als een eerlijk inkomen, goede arbeidsomstandigheden, gelijke kansen voor mannen en vrouwen, veilige en gezonde werkomstandigheden en ook heel belangrijk het verbod op kinderarbeid.

Meer lezen over Return to Sender en hun verhaal? Dat kan hier.

Return to Sender
Ik heb een setje met 3 armbandjes gemaakt door vrouwen uit Kenia. 2 met zwart/witte kralen en 1 met kralen en verschillende roze tinten. Aan de armbandjes zitten kwastjes en een muntje. De kralen zijn glaskralen van de Masai stam. Iedere kleur heeft een eigen betekenis. De kwastjes zijn gemaakt van katoenen draad.

Return to Sender
Zoals ik al zei komen deze armbandjes uit Kenia. De armbandjes worden gemaakt door vrouwen die veelal met hiv besmet zijn en er alleen voor staan en dus geheel voor zichzelf moeten zorgen. Door het maken van deze armbandjes krijgen zij een inkomen. Met dit inkomen kunnen ze bouwen aan een beter toekomst voor zichzelf en hun kinderen.

Return to Sender

Ik vind de armbandjes schattig en vooral heel speciaal. Ik hou van het idee dat het aanschaffen van dit product iemand heeft geholpen, dit maken de armbandjes speciaal en super gaaf om te hebben. Jullie weten ondertussen dat ik meer mijn klassieke basic sieraden draag, en dit doe ik ook zeker dagelijks. Deze armbandjes zou ik dan ook vooral dragen in de zomer bij een leuk kleurrijk zomer jurkje of naar een festival.

Wil jij ook een sieraad of misschien wel iets anders van Return to Sender, neem dan is een kijkje op hun website ze hebben echt een hele hoop mooie dingen.

Wat vind jij van mijn armbandjes van Return to Sender?

Liefs Lotte.