Home / DIY / DIY | Geweven armband met laddertechniek & kralenarmbandjes!

DIY | Geweven armband met laddertechniek & kralenarmbandjes!

WIEHOEE, HET IS ZOVER:  DE NIEUWE DO IT YOURSELF RUBRIEK!

Al vanaf kleins af aan vind ik heerlijk om te prutsen met draadjes en kraaltjes en ook nu ik wat jaartjes ouder ben, doe ik het nog steeds graag. Eventjes weg van mijn smartphone, laptop en drukke leventje en lekker al mijn creativiteit stoppen iets waarvoor ik eens geen elektronica nodig heb: sieraden maken. Oké, helemaal geen elektronica is een beetje gelogen. Ik heb online wel eerst inspiratie opgedaan, technieken bekeken en natuurlijk: de materialen besteld. Dit laatste duurde echt een eeuwigheid: wat is er ontzettend veel keuze uit leuke spulletjes bij Beads & Basics. Kraaltjes, bedeltjes, kwastjes: noem het maar op! Ik heb echt avonden getuurd naar wat ik zou gaan bestellen. En nee, dat is niet overdreven. Ik kon gewoon écht niet kiezen en vond het ook lastig om in te schatten wat allemaal leuk bij elkaar zou passen. Ik kan me heel goed voorstellen dat jullie dat probleem herkennen: je wil graag eens zelf een sieraad maken, maar vind het lastig om te beginnen. En juist daarom is deze rubriek in het wereldje van Lady Jewelry geroepen en zullen we jou helpen met het maken van sieraden! Van het bestellen van materialen, tot het afwerken van jouw eigen, mooie creaties en natuurlijk zijn we er om al jouw vragen te beantwoorden. Heel veel plezier en succes!

In deze allereerst DIY gaan we een setje armbandjes maken met als hoofdkleuren rosé goud, bruin en groen. Natuurlijk kun jij, als je het setje wilt namaken, kiezen voor de kleuren die jij mooi vindt. Ik heb voor deze kleuren gekozen, omdat ik mijn rosé gouden horloge graag wat meer wil dragen, maar ik niet zo veel rosé kleurige sieraden heb. En omdat ik een nieuw dondergroen shirtje heb gekocht, waar ik ook niet zo veel bijpassende sieraden voor heb.

We beginnen met de geweven armband, gemaakt met laddertechniek. Een uitgebreide tutorial vind je hieronder. En klik hier voor alle gebruikte materialen.

  geweven armband

Daarna ging ik verder met het maken van de bijpassende kralenarmbandjes. Klik hier voor materialen die ik voor deze armbandjes heb gebruikt. Helaas is het donkergroene kwastje dat ik heb gebruikt niet meer te verkrijgen bij Beads & Basics. Een leuk alternatief is het bruine kwastje of natuurlijk een kleur die jijzelf mooi bij jouw kleurencombinatie vind passen!

Bij het maken van de kralenarmbandjes kun je helemaal je eigen fantasie en creativiteit loslaten. Ik heb geen vaste volgorde gebruikt in het rijgen van de kralen aan het elastiekdraad. Wil je precies dezelfde armbandjes als ik heb gemaakt? Dan kun je jouw kralen in dezelfde volgorde rijgen als ik heb gedaan, door gewoon de armbandjes van de foto na te maken. Handig! 🙂

PicMonkey Collage2 PicMonkey Collageb PicMonkey Collagef

Tips: 

  • Gebruik echt de strasslijm speciaal voor het plaatsen van de Swarovski steen in de connector. Ikzelf heb secondelijm gebruikt. Secondelijm droogt helaas wit op en dit gaat ten koste van de glinstering in de Swarovki steen. Zonde!
  • Knijp een jumpringetje om het kwastje op de plek waar de draadjes samen worden gebonden. Dit geeft net even een mooi, glimmend detail aan je kwastje en zo vormt het meer een geheel met de armband.
  • Gebruik onderstaande tutorial van Beads & Basics om jouw armbandje van elastiek goed af te werken!

Wat vinden jullie van dit setje armbandjes? Laat het me weten, ik ben heel benieuwd!

Hopelijk heeft deze DIY jou geholpen en ben je tevreden met jouw eigengemaakte armbandjes!

Tot de volgende keer 🙂 

liefs Edith

2 comments

  • Echt een super super leuke DIY geworden! Heel leuk hoe je het bedacht hebt met de vlechtjes aan de zijkanten van het armbandje, heb ik nog nooit eerder gezien en maakt het echt speciaal!
    Heel leuk dat je er ook een filmpje bij gemaakt hebt, is echt super duidelijk zo!
    Ben benieuwd naar de volgende DIY 🙂

    • Wat ontzettend fijn om te horen dat je zo enthousiast bent! 🙂 Ik heb nu al weer zin om de volgende DIY te maken, ideeën genoeg! x

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.