Home / DIY / DIY met Beads & Basics

DIY met Beads & Basics

We hadden eens zin om zelf sieraden te maken en daarvoor gingen we opzoek naar betaalbare en kwalitatief goede materialen. Ons oog viel al snel op de mooie webshop van Beads & Basics.  Monique Bouwkamp startte in 2012 Beads & Basics, een webshop met kralen en onderdelen die je nodig hebt bij sieraden maken. Beads & Basics besteedt extra veel aandacht aan het uitleggen van technieken en inspirerende voorbeeld foto’s.  Dat sprak ons zeker aan!

Goedgevuld pakketje van Beads & Basics

Voor deze blogpost hebben we een goed gevuld pakketje van Beads & Basics gekregen. Aan de hand van hun tutorial filmpjes konden wij een super leuk setje armbandjes maken.

DIY-Beads-and-Basics-Lady-Jewelry1

DIY-Beads-and-Basics-Lady-Jewelry2

We hebben een wikkelarmband van ballchain gemaakt en daarnaast nog twee kralenarmbandjes van elastiek. We gebruikten hiervoor de volgende materialen uit het pakketje van Beads & Basics:

Facet glaskralen zalm kleur: €1,25
Facet glaskralen zalm keur: €1,25
Rocailles brons: €1,-
Rocailles koper metallic: €1,-
Metalen Spacer Beads Zilver Plated: €1,75
DQ Connector Zilver kleur, voor puntsteen: €0,70
Stel bedeltjes: €0,85
Elastiek Transparant 0.5mm: €1,50
Puntsteen Smoke topaz opal: €0,15
Eindkapje Zilver voor Ballchain 2mm: €0,75
Ballchain Zilver Kleur 2mm: €1,25
Jumpring Zilver Kleur 4mm: €1,-
Karabijn Sluiting 12mm Zilver Kleur: €1,-

Gemakkelijk een hippe ballchain wikkelarmband maken

We begonnen met het maken van een wikkelarmband van ballchain. Een tutorial van Beads & Basics hielp ons hierbij. Het ging heel gemakkelijk! In het filmpje wordt nauwkeurig in stapjes laten zien wat je precies moet doen. Er werd niet laten zien hoe het puntsteentje bevestigd moest worden in de connector, maar dit hebben wij simpel met een drupje secondelijn gedaan.

DIY-Beads-and-Basics-Lady-Jewelry3

Elastieken armbandjes maken voor de feestdagen

Toen het ballchain armbandje af was, hebben we twee kralenarmbandjes gemaakt. We hebben veel verschillende kraaltjes gebruikt en gemixt. We gebruikten geen vaste volgorde in het rijgen van de kraaltjes,  hierdoor ontstonden leuke, speelse en gevarieerde armbandjes. We hingen aan de armbandjes zilverkleurige bedeltjes van sterretjes. Leuk voor de feestdagen! Het filmpje over elastieken armbandjes afwerken hielp ons bij het elastiek aan elkaar knopen.
DIY-Beads-and-Basics-Lady-Jewelry4

Handige DIY tutorials

De DIY tutorials van Beads & Basics zijn super handig. Ook brengen ze magazines uit waarin je veel inspiratie voor het maken van sieraden kunt opdoen. De materialen zijn ook van erg goede kwaliteit en de keuze in kraaltjes en materialen is groot! In vergelijking met de materialen van So-Low en de Xenos die we in de vorige blogs gebruikten, ben je met Beads & Basics wel wat duurder uit. Maar de kwaliteit van Beads & Basics is stukken beter en omdat je bij Beads & Basics in grotere aantallen koopt, blijft er genoeg over om nog meer leuke sieraden te maken. Kortom: Beads & Basics is zeker een aanrader als je zelf sieraden wilt gaan maken. 🙂

DIY-Beads-and-Basics-Lady-Jewelry

Wat vinden jullie van het setje dat wij maakten van de kralen en materialen van Beads & Basics?

Liefs, Edith

Deze blogpost bevat gesponsorde producten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.