Home / Favorieten / Back to School or Work with e-polette

Back to School or Work with e-polette

Hi harde werksters!

Het is weer eindelijk weer vrijdag! YES almost weekend! Het is voor mij lang geleden dat ik écht zo blij was dat het weer vrijdag is. In de vakantie is de vrijdag eigenlijk een baalmomentje, want die dag betekent dat er weer een (school/werk)week minder vakantie over is. Maar voor vele van jullie zal deze dag nu weer een feestje zijn, want iedereen is weer aan het werk of aan het strijden op school. Waarschijnlijk denken jullie allemaal weer goed bezig te zijn: netjes in de schoolbanken, uren achter je laptop verslagen en opdrachten maken en af en toe onder de les even op je telefoon kijken. Maar… sorry dat ik jouw ‘kijk-hoe-goed-ik-bezig-ben’ moment kom verstoren. Ik kom je namelijk vertellen dat je erg gevaarlijk bezig bent.

Ik snap dat je je afvraagt waarom je gevaarlijk bezig zou zijn, juist nu je precies aan het doen bent wat je doen moet. (In de vakantie was je toch echt 1000x gevaarlijker bezig?!) Het gevaar zit um dan ook niet in jouw uitermate goede gedrag, het zit um in jouw laptop, telefoon, tablet, televisie en smartboard op school. Ik zal je uitleggen waarom.

Het spijt me al je hier bent voor wat ontspanning en dat ik je nu ga lastig vallen met een lesje over kwikzilverfrequenties en melatonine. Maar geloof me, als je mijn tips opvolgt, zul je je uiteindelijk veel ontspanner voelen na een druk dagje school of keihard werken. Ik zal het ‘saaie’ deel proberen kort houden:

Beeldschermen zijn schadelijk
Beeldschermen (ja echt alle beeldschermen) stralen licht kwikzilverfrequenties uit die een grote hoeveelheid blauw licht bevatten. Blauwlicht is schadelijk en dit heeft nare gevolgen.
Gewoon wit daglicht bestaat uit een harmonieuze verdeling van de kleuren. De moderne kwikzilver lichtbronnen, zoals beeldschermen,  hebben een ander kleurspectrum. Dit bestaat voor een groot deel uit onnatuurlijke blauwtinten (blauw, indigo, violet) met pieken van de andere kleuren (zie grafiekjes hieronder). Het rode gedeelte, dat onder andere nodig is voor een gezonde bloedcirculatie, is veel te laag.

licht

Bron afbeelding : www.kleurenpunctuur.nl

e-poletteAls je kijk naar een beeldscherm, zowel televisie, mobiel als computer kijk je eigenlijk de hele tijd in een lichtbron. Daarbij komt een straling – ongefilterd en zeer geconcentreerd – direct in het punt van de scherpste visie van je oog, ook wel de ‘gele vlek’ genoemd. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat blauw licht schadelijk is voor de ogen.

Nare gevolgen
Het intensief kijken naar blauw licht kan leiden tot (er zijn meerder gevolgen, deze zijn het meest voorkomend): vermoeide / droge ogen, hoofdpijn, tranende ogen, pijn rond de ogen, wazig zien, dubbelzien, migraine en op langere termijn zelfs verblinding.
Misschien herken je bovenstaande punten wel na een dag veel achter je laptop te hebben gewerkt. Ik zelf herken vooral de vermoeide ogen, pijn rond de ogen, wazig-en dubbelzien en tranende ogen (nee, dat is niet omdat ik moet huilen van het vele werk 😉 ).

Nog meer vervelende gevolgen die je liever voorkomt
Het hoge gehalte aan blauw licht bij beeldschermen…

  •  … verhoogt de productie van de stresshormonen.
  • … verlaagt de productie van melatonine. Melatonine zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur daalt, waardoor het lichaam weet dat het nacht is en gaat rusten. Wanneer dit dus niet meer wordt aangemaakt, denkt het lichaam dat het dag is. Blauwlicht zorgt voor een verstoring van je biologische klok en daardoor worden slaapproblemen veroorzaakt.
  • … heeft een tekort aan rood- en bijna-infrarood licht, wat onder andere belangrijk is voor de bloedcirculatie en wondgenezing.

Oke, genoeg bangmakerij. Tijd voor de OPLOSSING!
Natuurlijk zou ik dit niet helemaal voor jullie hebben uitgezocht als ik geen oplossing heb, want we blijven toch wel 150 keer per dag op onze telefoon kijken en gemiddeld 8 uur achter de computer en tv zitten. (Ja, écht zoveel).  Uiteraard ga ik jullie niet een onwijs lelijke computerbril proberen aan te smeren met mijn praatje. Ik wil jullie heel graag kennis laten maken met een fashionable oplossing. Want hé, je bent hier natuurlijk nog wel steeds bij Lady Jewelry!

e-polette

Misschien heb je al gelezen over ons bezoekje aan Polette in Amsterdam. Hier hebben wij een event bezocht dat speciaal gericht was op de E-Polette. De e-polette is dé oplossing voor ons als ‘beeldschermgeneratie’. Wij zouden op onze ogen moeten letten, maar eigenlijk willen we dat helemaal niet: wij willen vooral hip blijven. Juist daarom is de e-polette in het leven geroepen. Polette weet als geen ander álles over trends en fashion en ontwikkelt de meest hippe brillen voor erg fijne prijsjes (want ook dat willen wij als scholieren en studenten graag: alles zo goedkoop mogelijk!)

De e-pollete is een bril met lichtgetinte gepolariseerde glazen. Deze glazen hebben een filter die 40% van het licht uit jouw beeldscherm omzet in natuurlijk licht. Met deze bril worden jouw ogen dus voor 40% minder belast en verkleind dus ook met datzelfde percentage de kans op de nare gevolgen die ik jullie hierboven vertelde. Wanneer je de bril opzet, en dat zie je vast ook al aan de foto’s, wordt alles wat meer geel. Dat is logisch want de bijna tegenovergestelde kleur van blauw, is geel.

e-polettebril

De e-polette is momenteel in iets meer dan 20 montuur te verkrijgen. Het montuur dat ik hier draag is ‘e-brooklyn’. Deze bril is zo ontworpen dat ie vrijwel iedereen leuk staat!  Toch niet overtuigt van de monturen die er nu zijn? Binnenkort is de E-polette mogelijk op ALLE monturen van Polette. Anders gezegd: je hebt dan keuze uit meer dan 900 monturen! Zeker weten dat dus de perfecte bril voor jou erbij zit.
(Momenteel is de e-polette nog niet op sterkte verkrijgbaar, hier wordt hard aan gewerkt! We houden jullie op de hoogte.)

Toen ik foto’s aan het maken was voor deze blog, schoot me opeens iets te binnen: de e-polette betekent niet alleen veilig op je telefoon, mobiel en tablet werken, maar dus ook EINDELOOS VEILIG SELFIES MAKEN! Jeeeej, ik ben gelijk maar even los gegaan, haha! Wat vind jij? Staat het me leuk? 🙂

e-polette-selfie

Eigenlijk kan je er na het lezen van deze blog er niet meer onderuit: ook jij kijkt lang in het slechte blauwe licht van je telefoon of computer. (Je hebt toch zeker al 10 minuten non-stop in gevaarlijk licht gekeken als je alles hebt gelezen.) Wij willen niet dat jij schade oploopt aan het plezier wat jij beleeft aan al het leukst wat op internet te vinden en te doen is. En al helemaaaal niet dat jij je voorbeeldig gedraagt door uiterst je best op school en het werk te doen en daar dan nare gevolgen van hebt. Daarom geven wij jou als lezeres van Lady Jewelry een exclusief cadeautje: met de code: e-poletteNL ontvang jij 10% KORTING op jouw aankopen van een e-polette(geldig t/m woensdag 21 september).

Ik heb de e-polette de hele tijd opgehad bij het maken van deze blog en geloof me: het is echt heel fijn. Je voelt direct dat je je ogen minder belast. De gele gloed (die trouwens ontzettend snel went en die je haast niet merkt) geeft je ogen echt rust. Wil je weten wat Joy van de e-polette vind? Een tijdje geleden heeft zij er ook een leuke blog over geschreven!

Gaan jullie een e-polette aanschaffen?
Laat het ons weten, vinden we leuuk!

liefs, Edith (en natuurlijk ook namens Joy!)

Logo-Lady-Jewelry-

2 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.